Cea mai bună pastă de dinți pentru fațetele dentare !?

Mulți oameni nu își dau seama de acest lucru, dar pasta de dinți pe care o folosiți poate avea un impact major asupra stării fațetelor dentare. Unele paste de dinți sunt mai bune decât altele. De fapt, utilizarea unui tip greșit de pastă de dinți ar putea elimina ani din viața fațetelor, necesitând înlocuirea prematură.

Pentru a prelungi durata de viață a fațetelor dentare vă putem la dispoziție câteva sfaturi despre îngrijirea adecvată pentru a utiliza pasta de dinți potrivită dacă aveți fațete dentare.

Câteva informații despre pastele de dinți nerecomandate

De ce trebuie să evitați pastele de dinți pentru albire ?

Pastele de dinți pentru albire pot face mai mult rău decât bine. Peroxidul de hidrogen din pasta de dinți pentru albire, nu va albi materialul fațetelor. De fapt, peroxidul de hidrogen determină „înmuierea” materialului din care sunt făcute fațetele dentare. Aceasta înseamnă că, în timp ce vă spălați dinții cu o pastă de dinți pentru albire, ați putea deteriora de fapt lucrările protetice. În timp, acest lucru poate avea un impact major asupra structurii și aspectului dinților.

De ce trebuie să evitați pastele de dinți abrazive ?

Ingredientele abrazive sunt frecvente în atâtea paste de dinți. Bicarbonatul de sodiu este un exemplu de abraziv. Altele includ geluri de siliciu deshidratate. Aceste particule minuscule pentru lustruire pot părea inofensive, dar pot acționa ca un șmirghel cu granulație fină pe dinți și mai ales pe fațetele dentare. De-a lungul timpului, substanțele abrazive își vor face efectul garantat. Pastele de dinți pentru albire care au și ingrediente cu abrazivitate ridicată vor face și mai multe daune.

De ce pastele de dinți cu abrazivitate scăzută sunt recomandate ?

Având în vedere problemele de mai sus, recomandăm clienților să folosească paste de dinți cu abrazivitate scăzută. Aceste tipuri de paste de dinți nu conțin ingrediente care vor zgâria sau deteriora dinții sau fațetele și nu conțin substanțe chimice care pot afecta materialul.

De ce periuța de dinți contează ?

În plus față de pasta de dinți potrivită, periuța de dinți pe care o folosiți poate face și ea o diferență. Periuța de dinți greșită poate deteriora lucrările protetice în timp și poate fi dăunătoare și pentru dinții naturali sau gingiile tale.

 

Periuța de dinți ideală este una care are perii moi și un cap mic. Perii moi nu va afecta dinții sau fațetele dentare iar capul mic vă va permite să atingeți toate părțile greu accesibile din gură. A fi blând, dar minuțios, în timp ce te speli pe dinți, este întotdeauna cea mai bună practică.

Continuați să vă vizitați medicul dentist în mod regulat

În timp ce periajul și folosirea aței dentare și/sau a irigatorului, ca de obicei, sunt minunate pentru îmbunătățirea sănătății dentare pe termen lung, este important să vă vizitați periodic medicul dentist pentru controale de rutină. Mergând o dată la 6 luni la control, veți putea identifica din timp eventuale probleme care pot cauza înlocuirea prematură a fațetelor dentare.