Fațetele dumneavoastră și-au pierdut strălucirea ?

Dacă fațetele sunt abia puse, este neobișnuit să își piardă luciul. Există totuși câteva cauze posibile ale schimbării aspectului zâmbetului tău.

 

  1. Instrumentele stomatologice sau produsele abrazive cu RDA >150

Fațetele dentare sunt mai dure decât smalțul dinților. O substanță trebuie să fie abrazivă pentru a afecta luciul lor. O pastă de dinți cu abrazivitate ridicată >150 RDA are posibilitatea să îți afecteze fațetele făcând ca ele să își piardă strălucirea. Instrumentele stomatologice și substanțele chimice le pot deteriora. Un igienist care a fost instruit în ceea ce privește îngrijirea fațetelor dentare știe ce instrumente și ce substanțe să folosească.

  1. Echipamentele de lustruire

Igieniștii dentari folosesc instrumente specifice, inclusiv Air-Flow-ul (Prophy Jet), care au posibilitatea să afecteze „glazura” de pe fațete și le va face să își piardă culoarea.

  1. Unele tratamente cu fluor

Unele fluoruri conțin acid fluorhidric, care va gravura ceramica, va estompa strălucirea de pe suprafață fațetelor tale și le va face să se păteze.

Fațetele tale nu sunt din ceramică sau porțelan

50464555 6112416844855 6733004772904796160 n e1603642461870

În cazul în care fațetele tale sunt făcute din compozit – nu din ceramică sau porțelan – este mult mai probabil să se păteze. Mai multe substanțe vor zgâria compozitul, inclusiv:

  • Pasta de dinți prea abrazivă – Pe măsură ce vă spălați pe dinți, pasta de dinți va crea zgârieturi mici pe compozit, care atrag petele.

 

  • Lustruirea dinților – La sfârșitul curățării dentare profesionale, majoritatea igieniștilor folosesc o pudră/pastă specială pentru a vă face dinții să străluceasca. Deși nu dăunează smalțului dinților, poate zgâria fațetele dentare.

 

  • Apa de gură pe bază de alcool in procent ridicat – Alcoolul poate slăbi compozitul dentar și facilitează zgârierea sau pătarea.

Cum întreținem fațetele dentare ?

• Folosiți o pastă de dinți cu abrazivitate de pana la valoarea RDA de 150 și neapărat ață dentară și/sau irigator. Recomandam o pasta in jurul RDA-ului de 100 deoarece o pasta cu abrazivitate foarte scazuta nu va curata foarte bine eventualele pete de pe dinti sau fatete iar una cu abrazivitatea prea mare poate deterioara atat smaltul cat si glantul fatetelor. De evitat si ingredientele care albesc prin oxidare, va afecta ceramica.

• Nu vă folosiți dinții pentru a mușca din obiecte dure.

• Asigurați-vă că primiți curățări dentare periodice de la un igienist care este instruit să îngrijească fațetele dentare. El va ști ce instrumente dentare să utilizeze – și ce instrumente să evite – pentru a vă menține strălucirea zâmbetului.

• Vizitați un dentist specializat pe cosmetică dentară care vă va lustrui în siguranță fațetele dentare.

50557244 6112662549055 7180530783075958784 n e1603642432999

Ce puteți face dacă fațetele dvs. și-au pierdut culoarea ?

Faceți-vă o programare pentru o consultație cu un dentist specializat în cosmetică dentară, el va determina cauza pentru care fațetele dvs și-au pierdut culoarea. Veți primi cele mai bune rezultate de la un medic stomatolog care are o experiență vastă în această arie.

Un dentist cosmetic ar putea să vă lustruiască fațetele pentru a le îmbunătăți aspectul. Dacă nu, vă va explica opțiunile. Dacă fațetele dvs. sunt deteriorate permanent, vor trebui înlocuite pentru a vă recâștiga zâmbetul strălucitor.